În ultimele zile n-am avut timp deloc de socializare virtuală, ba, mai rău, habar n-am ce se mai întâmplă în minunata lume a știrilor. Mi-au ajuns pe la urechi doar discuțiile altora pe la metrou sau la masă, ocazie cu care am aflat că sutienul unei doamne a ajuns în Parlament, că 50 Shades of Grey bate record după record de audiență și că politicienii se ceartă pe net sau la televizor. Cred că mai interesante decât astea sunt știrile că plouă și mâine.
Cum spuneam, abia pe seară am avut timp să deschid și eu ceva de citit. Mai exact, feisbucul. Acolo mă aștepta o discuție între câțiva prieteni care propuneau să mergem într-o seară la un quiz în oraș. În anumite baruri se organizează teste pe diverse teme, se fac echipe și trebuie să răspunzi la întrebări. Nu ai voie să folosești telefonul sau altceva, ci doar ce ai în minte. Și cum nu poți să faci echipă cu prietenul google, probabil scopul este să te faci de râs. Așa că pentru a mă amuza sau mai bine zis pentru a mă pregăti, am deschis și eu la nimereală câteva teste de cultură generală. Am găsit pe site la adevărul mai multe și m-am distrat foarte tare citind unele întrebări. Am zis să le dau copy paste și să le pun aici:
Când a apărut prima generaţie de telefoane iPhone?
a. 2005. b. 2007. c. 2008.
Ce înţelept este autorul maximei „Politeţea rafinează spiritual aşa cum muzica rafinează interiorul“?
a. Socrate. b. Confucius. c. Mahatma Gandhi.
Câţi kilometri lungime măsoară râul Prut?
a. 868. b. 953. c. 1.112.
Care a fost lungimea maximă a unui dinozaur care a trăit pe Pământ, conform datelor obţinute până acum de cercetători?
a. 52 de metri. b. 58 de metri. c. 68 de metri.
Unde trăieşte pasărea Takahe?
a. În Madagascar. b. În insulele din estul Indoneziei. c. În insula de sud a Noii Zeelande.
Stema Etiopiei conţine o:
a. Pasăre. b. Pentagramă. c. Suliţă.
Cum se numeşte locul de pe navă în care se află cabina căpitanului sau a întregului echipaj?
a. Dunetă. b. Edec. c. Dugliş.
Pe teritoriul actual al cărei ţări a fost descoperit telurul de cercetătorul austriac Franz-Joseph Müller von Reichenstein?
a. Austria. b. România. c. Polonia.
Cum se numeşte anomalia în care toate organele unui om sunt aşezate invers?
a. „Situs inversus“. b. „Situs transversitus“. c. „Situs heterotaxicus“.
De la câţi kilometri se putea vedea statuia zeiţei Atena construită de greci?
a. 62. b. 24. c. 16.
Sincer, nici măcar nu m-am uitat la răspunsurile acestor întrebări, de teamă să nu-mi rămână vreunul în minte. Nu știu cui ar folosi să le știe, dar sigur e un înțeles pe care un biet coiot relaxat nu are cum să-l perceapă. Da, e impardonabil să nu știu ce e pe stema Etiopiei sau unde a fost descoperit telurul, dar promit să mă pregătesc pentru quiz-ul din oraș cu prietenii și să știu denumirile în latină ale tuturor prăjiturilor de care mi-e poftă la această oră.
(Jurnal de coiot, miercuri, 25 februarie 2015)
Dacă ți-a plăcut acest text, urmărește Coiotul relaxat pe Facebook.