Am citit pe facebook despre un eveniment: Ograda, târg de cultură și agricultură la Grădina Verona (18-19 octombrie 2014). Cum e una dintre terasele mele favorite, nu aveam cum să lipsesc. Încă de la intrarea în Grădina Verona am văzut meniul pe o tablă, l-am analizat cu atenție și brusc am simțit că mi-e poftă de de toate.

00 Ograda la terasa Verona - octombrie 2014

Am pășit pe alee, am văzut mere de țară, legume, dulcețuri, preparate raw vegane. Pe lângă cele din urmăe am trecut mai repede, că văzusem pe tablă alte ispite pentru un coiot pofticios ca mine. Am ajuns în curtea binecunoscută, la adăpost de zgomotul celui mai zgomotos bulevard din București. Miroasea a toamnă și a copilărie petrecută la țară. Pe un grătar erau cârnați încolăciți, alături pește, am văzut și un ceaun imens cu fasole, de la o tarabă am gustat o zacuscă foarte bună, mai încolo brânză de capră. Lumea stătea la mese și mă întrebam unde sunt cozile alea care-ți mănâncă nervii la orice eveniment de acest gen. Am întrebat și am aflat că se ia comanda la masă. Ce ușurare!

Ograda la terasa Verona - octombrie 2014

Am mai dat o raită să mă hotărăsc ce s-ar potrivi cu pastilele pentru răceală, așa că am renunțat la ideea să-mi iau un păhărel cu țuică sau o cană cu vin fiert și am ales o acrafă cu must. Cea mai bună decizie, căci a fost cel mai bun must pe care l-am băut toamna asta. M-am încălzit cu un borș de pește și am gustat și dintr-o porție de fasole delicioasă.

Ograda la terasa Verona - octombrie 2014

Am petrecut două ore într-o atmosferă de toamnă autentică, printre culori superbe, covoare de frunze și oameni relaxați. Am plecat fără să mai intru în librăria Cărturești, pentru că teancul de cărți necitite s-a mărit în ultima vreme.

Mai multe poze am pus în galeria foto de mai jos.

Comentarii

comentarii