maraton teatral

Ce opţiune mai bună ai într-o seară ploioasă de vineri decât să te adăposteşti într-o sală unde ai ocazia să vezi piesă de teatru după piesă de teatru într-un maraton inedit. Cel puţin asta mi-am zis eu de dimineaţă, când am văzut că are loc prima ediţie a unui eveniment pe care sigur îl voi aştepta şi în anii următori. Aşadar, în noaptea astea (11/12 septembrie), de la ora 7 seara până la 7 dimineaţa, la ARCUB (strada Batişte, nr. 14) va fi Noaptea Teatrului Independent. Pe scurt, timp de 12 ore vor fi 7 spectacole de teatru, printre ele aflându-se şi piese recent premiate la Festivalul Undercloud.

Intrarea este liberă, aşa că m-am bucurat că nu mai trebuie să văd dacă găsesc bilete şi, de ce să nu recunosc, e o ocazie excelentă să văd piese bune, fără să plătesc. Eu voi începe seara cu piesa „Flori pentru Algernon”, de la 20:20, pe care nu am văzut-o la Undercloud şi pentru care Iulia Colan a primit premiul pentru cea mai bună actriţă cu rolul „Charlie”.

După aceea mi-am propus să nu mă ridic de pe scaun, pentru că urmează, de la 21:30 „HELL sau Ce caut eu aici?” în regia lui Chris Simion, piesă pe care doream de mult s-o văd.

Şi apoi mai văd până la ce oră rezist…Mi-ar plăcea să revăd „Studii despre iubire”, în regia lui Chris Simion, cu Carla-Maria Teaha, Irina Strungăreanu şi Denis Bolborea, piesă pe care am văzut-o la festivalul „Undercloud”, o adevărată bucurie. J

Iată şi programul din această seară:

19:00 – „Nesomn” (teatru-dans), un spectacol de Arcadie Rusu, cu: Ioana Marchidan, Judith State, Galina Bobeicu, Elisabeta Mihai, Ștefan Lupu, Arcadie Rusu.

20:20„Flori pentru Algernon” (monodramă)
Cu și de Iulia Colan

21:30„HELL sau Ce caut eu aici?” (tragicomedie)
Regia: Chris Simion
Cu: Antoaneta Cojocaru, Mihai Smărăndache, Ela Ionescu, Ana Covalciuc, Dan Rădulescu.

23:30„Kean” (dramă)
Regia: Mihai Nițu
Cu: Mihai Nițu, Iulia Verdeș, Vladimir Albu

00:50„Noi. Nouă. Ne. Ni. Studii despre iubire” (teatru-dans)
Regia: Chris Simion
Cu: Carla-Maria Teaha, Irina Strungăreanu, Denis Bolborea

02:20„Happy end” (comedie)
Regia: Alexandru Bogdan
Cu: Tudor-Aaron Istodor, Raluca Aprodu

04:00„Paravan. Două telefoane” (comedie)
Regia: Matei-Lucaci Grunberg
Cu: Iulia Ciochină, Irina Antonie, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Mădălina Craiu, Ştefan Huluba

05:20 – „Dimineaţa la cafea” (expoziţie şi dialoguri) – discuţii şi cafea cu artiştii de la Asociaţia Naţională a Artiştilor Vizuali care vor avea o expoziţie în foaierul ARCUB

Comentarii

comentarii