Unul dintre evenimentele care îmi bucură toamna este Les Films de Cannes a Bucarest. Am ocazia să văd filme noi, în premieră, despre care am citit în luna mai când au fost la Cannes. Festivalul bucureștean este la a cincea ediție anul acesta și deja are publicul lui. Știu că trebuie să mă duc din timp să iau bilete, îmi plac oamenii care vin acolo, îmi place că sunt regizori invitați și poți
să-i vezi vorbind despre producțiile lor, îmi place că se desfășoară la cinematografele mele preferate: Studio și Elvira Popescu. Anul acesta va avea loc în perioada 24 – 30 octombrie și deja a apărut un teaser:

Revenind la subiectul meu din titlu, un film pe care vreau să-l văd la festival este cel al fraților belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne, „Deux jours, une nuit” („Două zile, o noapte”).  Rolul principal este deținut de Marion Cotillard, pe care o consider una dintre cele mai expresive actrițe europene. Scriu acum ce am citit prin cronici și aștept să mă furișez în sală și să-mi fac, după vizionare, părerea mea de coiot cinefil.

În film, Marion interepretează rolul Sandrei, o muncitoare care este pe cale să-și piardă slujba. Există însă o soluție pentru a-și păstra jobul. Colegii ei ar trebui să renunțe la prima de 1.000 de euro, pentru ca ea să rămână. Este căsătorită, are doi copii, iar viața ei nu e deloc roz. Când înțelege că are o șansă de a-și păstra slujba, pornește într-o cursă disperată pentru a-și convinge colegii, însă și aceștia au planurile și speranțele lor legate de această primă mult așteptată. Are la dispoziție două zile și o noapte. Un film inspirat din realitățile și duritatea vieții trăite în aceste vremuri.

Cum spuneam, să-l trec în agendă, pentru sfârșitul acestei luni, când îl voi vedea la Les Films de Cannes a Bucarest.

Comentarii

comentarii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here