Pe 23 septembrie, la două zile după ce a împlinit 80 de ani, Leonard Cohen a lansat un nou album. L-am ascultat câteva zile pe repeat și m-am minunat de frumusețea pieselor. Vocea care mi-a ținut de urât ani la rând în serile lungi de iarnă când ascultam „In My Secret Life”, „Dance Me to the End of Love”, „A Thousand Kisses Deep” sau „I’m your Man” m-a purtat zilele astea printre „Popular Problems” ale unui artist extraordinar, ajuns la 80 de ani. Nu prea am cuvinte să descriu admirația pe care o am față de artistul canadian, fără să sune pompos. Muzica lui e pentru suflet, iar vocea lui e inconfundabilă.

Leonard CohenAm vrut să aleg piesa care-mi place cel mai mult de pe noul album. Grea alegere, pentru că nu e vreuna care să-mi displacă. Am mai ascultat o dată „Popular Problems” cap-coadă. Vocea hipnotizantă a artistului canadian m-a purtat într-o lume cu probleme pe care le avem cu toții. Vorbește despre dragoste, durere, singurătate, despre condiția omului și lupta lui.  Într-un final, am optat pentru „Did I Ever Love You” (iar pe locul doi piesa „You Got Me Singing”).

Albumul are 9 piese și durează în total 35 de minute. La o săptămână de la lansare, „Popular Problems” a ajuns pe primul loc în 29 de țări pe iTunes. „La 80 de ani, Leonard Cohen a creat o capodoperă”, au spus cei de la The Telegraph (UK).

  1. Slow
  2. Almost Like The Blues
  3. Samson In New Orleans
  4. A Street
  5. Did I Ever Love You
  6. My Oh My
  7. Nevermind
  8. Born In Chains
  9. You Got Me Singing

Foto: leonardcohen.com

Comentarii

comentarii