Institutul francez

Festivalul Filmului Francez a început vinerea trecută (pe 31 octombrie), dar se termină duminică, pe 9 noiembrie, așa că e timp să ajungem măcar la una dintre peliculele de la această ediție. Festivalul se desfășoară în 8 orașe din țară: București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Buzău, Târgu Mureș și Constanța.

În București, putem vedea filmele la cinema Elvira Popescu de la Institutul Francez (Bd. Dacia, nr. 77). Am trecut pe acolo săptămâna trecută, am luat programul și mi-am petrecut jumătate de oră la terasa Chez Elvire din curtea Institutului, unde am băut un cappuccino și am împărțit o canapea cu o pisică somnoroasă.

cinema Elvira Popescu

După ce am citit despre filmele care vor fi proiectate, am ales două dintre ele la care vreau să ajung zilele următoare:

Grand Central (Joi, 6 noiembrie, ora 18:00)
Cu Lea Seydoux și Tahar Rahim
După mai multe locuri de muncă, Gary ajunge angajat într-o centrală nucleară. Acolo, aproape de reactoare, unde radiațiile sunt cele mai puternice, se îndrăgostește de Karole, soția lui Toni. Dragostea interzisă și radiațiile îl contaminează lent pe Gary. Fiecare zi care trece devine o amenințare.

Michael Kohlhaas (Duminică, 9 noiembrie, 20:30)
Cu Mads Mikkelsen
În secolul al XVI-lea, în Cévennes, negustorul de cai Michael Kohlhaas duce o viață de familie fericită și prosperă. Victimă a nedreptății unui nobil, acest om pios și integru strânge o armată și luptă pentru drepturile sale. Rolul principal este deținut de Mads Mikkelsen, pe care l-am revăzut de curând în „Vânătoarea” („The Hunt”).

Programul complet al Festivalului de Film Francez îl găsiți în video-ul de mai jos:

La cinematograful Elvira Popescu, biletul este 15 lei, dar există posibilitatea de a cumpăra un carnet de bilete ce costă 50 de lei. Acesta conține 5 bilete și poate fi folosit trei luni de la data achiziționării. Bilete se pot comanda și online.

Foto: © Coiotul relaxat

Comentarii

comentarii

2 COMENTARII

Comments are closed.