Ana, cel mai nou film al regizorului Alexa Visarion, intră  în cinematografe din 12 decembrie. Filmul are la bază legenda Meșterului Manole și, deși a fost realizat în urmă cu patru ani, abia în această iarnă îl putem vedea pe marile ecrane. Din distribuția filmului fac parte atât nume importante ca Răzvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Dorina Lazăr, Dorel Vișan, cât și actori debutanți, precum actrița Cristina Drăghici.

Sinopsis
Povestea unui bărbat în pragul bătrâneții, a unei tinere ajunse printr-o întâmplare o nefericită prostituată în Italia și a unui adolescent, încercați de viață și care reușesc să comunice, susținuți în dialogul lor de legenda Meșterului Manole.
Realitatea și ficțiunea construiesc o stare specială în care trecutul, prezentul și viitorul le invadează simultan existența. Într-un loc al așteptării, pe malul unui lac încă nepângărit de oameni, cei trei își intersectează amintirile în tensiunea grotescă a prezentului. Erotismul și poetica acestui film sugerează stresant și periculos lipsa de șansă a trei generații.

Afiș filmul Ana de Alexa Visarion


Despre regizorul Alexa Visarion
Alexa Visarion (n. 11.09.1947, Botoșani) este regizor și scenarist de teatru şi film. A regizat filmele „Înainte de tăcere”, „Înghițitorul de săbii”, „Năpasta”,  „Punct şi de la capăt”, „Vinovatul” şi „Luna verde”. A primit numeroase premii, printre care Premiul Academiei Române, acordat pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică, şi Premiul UNITER pentru întreaga activitate artistică.

Comentarii

comentarii