s-a lansat la Libăria Humanitas

Zilele trecute mi-a ajuns la urechi știrea că există un club de lectură pentru copii. Sincer, m-am simțit ca atunci când, într-o banală după-amiază de vară, m-am uitat pe geamul de la bucătărie, iar în curtea blocului trei fetițe jucau elasticul. Am simțit bucuria că în această lume guvernată de tehnologie, sunt copii care interacționează unii cu alții în jocuri sau activități simple și care sunt îndrumați către ceea ce ține de vârsta lor.

M-am interesat și am aflat mai multe informații, chiar de la organizatorii acestui club de carte pentru copiii cu vârste între 12 și 14 ani. Se numește Fanbook, iar lansarea acestuia a avut loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Cine a avut această idee minunată? Asociația CSR Mindset în parteneriat cu Editura Humanitas. La lansarea de la sfârșitul lunii septembrie au venit peste 100 de copii și părinți, iar invitații evenimentului au fost scriitorul și criticul literar Dan C. Mihăilescu și Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas.

semnează autografe

Scriitorul Dan C. Mihăilescu le-a povestit copiilor despre propria copilărie și i-a sfătuit să experimenteze cât mai multe lucruri în viață. „Cărțile te fac să evadezi , te duc într-o lume în care ești Dumnezeu, umbli pe mările tale, îți faci furtunile tale, iubești pe cine vrei”.

a vorbit în deschidere„Oamenii care citesc sunt oamenii care pot să vadă lumea în mai multe dimensiuni decât e ea la prima vedere. Cei care nu citesc văd lumea cu un singur ochi și, dintr-odată, văd mai puțin”, a spus Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas.

Copiii care s-au înscris în clubul de carte se vor întâlni o dată pe lună la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Întâlnirile vor fi moderate de Oana Marin, profesor de limba și literatura română la Școala I.G. Duca, care le va recomanda lecturi în funcție de interesul și opiniile primite din partea copiilor.

Calendarul este următorul: 25 octombrie, 22 noiembrie, 20 decembrie, 24 ianuarie, cu începere de la ora 11:00.

Am aflat că se dorește extinderea proiectului pe mai multe categorii de vârstă și în mai multe orașe. Cu o experiență de cinci ani, echipa CSR Mindset se implică în dezvoltarea unor proiecte sociale, dorind să transforme idei în fapte bune. „Ne propunem să-i aducem pe copii și adolescenți mai aproape de lumea cărților și a scriitorilor”.

Mai multe despre acest club de carte puteți citi pe http://www.csrmindset.ro/fanbook/

În încheiere, o ghicitoare. Copiii au ținut în mână câte o foaie pe care erau scrise cuvinte. Textul final era: Un puști are misiunea să străbată orașul New York pentru a găsi încuietoarea la care se potrivește cheia tatălui dispărut. Despre ce carte e vorba?

S-a lansat clubul de carte

Foto: Dan Blănaru

Comentarii

comentarii