Am citit eu pe undeva că după o zi aglomerată, când ajungi seara acasă, e bine să stai minimum juma’ de oră în liniște, să nu faci nimic și să nu te gândești la nimic. Mare provocare pentru un coiot relaxat care ar sta toată ziua așa, nu doar juma’ de oră. Dar cum întotdeauna e loc de învățat, am zis să pun în practică. Așadar, mi-am schimbat hainele cu cele de casă, pentru a alunga energiile de peste zi, si m-am întins cu burta-n sus și cu ochii pe pereți să stau în liniște și să nu mă gândesc la nimic.

M-am bucurat de liniște preț de vreo două minute, hai, poate au fost trei, până am auzit televizorul vecinilor. Și atunci m-au năpădit toate gândurile legate de diverse încurcături întâmplate de două zile încoace. Drumuri făcute degeaba pe la diverse instituții în căutarea unor ștampile, ridicat din umeri, o doamnă amabilă, totuși, care mi-a explicat, azi o programare așteptată o săptămână care s-a dovedit că nu era făcută în locul unde trebuia, deși acolo mi se spusese. Sunt ore pierdute nu din cauza sorții, ca să zic așa, ci din cauza neatenției altor oameni. Și atunci, mă întreb eu acum ce ar face alți coioți relaxați din lumea largă ca să nu se mai gândească la timpul pierdut cu drumuri aiurea?

Cum n-am un răspuns, zic să las micile drame deoparte și să pun în jurnal poza care îmi amintește că aseară am petrecut câteva ore cu prieteni dragi. Am râs mult și am mâncat ce a gătit Ruxi, prietena mea care ar trebui să meargă la Masterchef și care ține cont că nu-mi place curry-ul și nu-l pune în mâncare. Cred că mi-a fost așa de foame, încât acum îmi dau seama că nu i-am mai terorizat pe toți cei prezenți să nu se atingă de mâncare până nu fac eu o poză. Ce nenorocireee! Da, sunt dintre cei care pozează orice spre enervarea celor din jur. Așadar, din meniul cu cartofi la cuptor, ciuperci, pui, guacamole, cârnăciori, eu am o fotografie cu limonada.

Limonada, coiotulrelaxat.ro
Pe asta am gătit-o eu și, cu talentul meu deosebit în bucătărie, nu am amestecat mierea cu lămâile și apa, așa încât doar cei care au băut ultimele două pahare au spus: Doamne, e prea dulce, ce-i asta? Nu se poate bea sub nicio formă! Până atunci toți se plânseseră că nu e dulce deloc. Mda… Mofturi!

(Jurnal de coiot, joi, 19 februarie 2015)

Comentarii

comentarii