cismigiu

Cum în vacanță am fost încă din luna iunie, am zis să caut câteva locuri de petrecut vara în București, după criterii cât mai simple: umbră, leneveală, oameni frumoși, cărți, muzică bună. Copacul cu cărți din parcul Cișmigiu este unul dintre ele. Pe scurt, în centrul parcului, există un spațiu amenajat, unde te poți duce să iei o carte din oferta lor care crește de la o zi la alta și apoi să-ți alegi un loc confortabil unde să citești în voie, fără să-ți pese de trecerea timpului.

cismigiu

cismigiu

cismigiu

Am trecut pe acolo, atmosfera este foarte plăcută, oamenii sunt relaxați, iar dacă urmărești programul Copacului pe Facebook, poți nimeri și în perioade ale zilei când sunt și alte activități. Sunt ateliere de pictat pe față pentru copii, cursuri de dans, spectacole de teatru, concerte sau lecții de aerobic. În privința cărților, am văzut atât scriitori clasici, cât și contemporani, iar biblioteca în aer liber se mărește de la o zi la alta. Se fac și donații, așa că oricine este așteptat să ofere cărțile de care vrea să se despartă, pentru a face o bucurie celor care se opresc la copac.

cismigiu

cismigiu

cismigiu

Proiectul ține până la sfârșitul verii, pe 31 august, iar programul este de luni până vineri de la 17:00 la 22:00, iar sâmbăta și duminica de la 10:00 la 22:00. Suntem abia la mijlocul verii, așa că am timp să mai trec pe la Copacul cu cărți, pentru că mi-a plăcut foarte tare atmosfera relaxată de acolo!

Foto: Coiotul relaxat

Comentarii

comentarii