Mă bucur din ce în ce mai mult când descopăr locuri frumoase în România, mai ales când sunt ușor accesibile. Unul dintre acestea este Castelul Cantacuzino de la Bușteni. Am ajuns vara aceasta de două ori, din păcate nu l-am vizitat în niciuna dintre ocazii. Prima dată era seară, destul de târziu, iar a doua oară era închis. În schimb, m-am bucurat de un ceai de iasomie și o supă pe terasa castelului. Mai precis, a restaurantului de acolo (Canta Cuisine).

Așadar, cum spuneam, e ușor de ajuns. Cum vii dinspre București, după ce intri în Bușteni, cam în dreptul Primăriei (care e pe stânga), faci dreapta, urci puțin și ai ajuns. Există parcare atât la intrarea în castel, cât și înauntru. Am descoperit o construcție somptuoasă, cu grădini superbe, iar de pe terasa restaurantului am admirat priveliștea splendidă a munților Bucegi.

Castelul a fost construit în stil neoromânesc, în 1911, la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul). De o mare valoare arhitectonică și istorică, construcția este înconjurată de un parc cu alei care te duc către grotă, cascade și fântâni arteziene.  Edificiul realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez  se întinde  pe o suprafață de 3148 mp.  Despre interiorul castelului, am citit pe site-ul oficial, care este actualizat cu programul și evenimentele de la castel. www.cantacuzinocastle.com

Aștept să revin pentru a vizita și interiorul castelului!

muntii bucegi - coiotulrelaxat.ro

terasa castelul cantacuzino - coiotulrelaxat.ro

castelul cantacuzino, foto coiotulrelaxat.ro

castelul cantacuzino - coiotulrelaxat.ro

Mai multe foto în galeria foto de mai jos. Pe mine mă puteți găsi și pe Facebook Coiotul relaxat

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here