Concerte, filme, piese de teatru, târguri vintage pentru toți cei care au chef să iasă din casă weekendul acesta. Pe lista mea am trecut: Armin van Buuren, „Patimile Mariei”, târgul Butic Nomad și Festivalul Filmului Francez. Iată ce recomandări de weekend am mai găsit!

CONCERTE

1. Sâmbătă, ora 21:00 – Armin Only: Intense – Romexpo, ora 21:0
DJ-ul olandez Armin van Buuren revine în Capitală cu un show spectaculos, prin care promovează albumul „Intense”, lansat anul trecut. Detalii despre eveniment AICI.

2 Duminică, ora 20:15 – Concert Jack White –Romexpo, ora 20:15
Accesul publicului va fi permis de la ora 18:00. Între 19:00 – 19:45 va cânta trupa Omul cu Șobolani, iar de la 20:15 va urca pe scenă Jack White. Citiți AICI mai mult despre program și regulile de acces.

TEATRU

3. Festivalul Național de Teatru Independent (3 – 9 noiembrie 2014)
Festivalul Naţional de Teatru INDEPENDENT este cel mai important eveniment adresat artiștilor independenți din Romania. Evenimentul este organizat de Fundaţia Godot, în parteneriat cu: Teatrul Luni de la Green Hours, UnTeatru, Teatrul de Artă Bucureşti, Teatrul ARCA, In Culise Teatru Pub, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul de Sufragerie, Teatrul Mignon și Teatrul Coquette. Detalii despre program pe www.fnti.ro

FILME

4. Festivalul Filmului Francez (31 octombrie – 9 noiembrie 2014)
Festivalul Filmului Francez se desfășoară în 8 orașe din țară: București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Buzău, Târgu Mureș și Constanța. În București, putem vedea filmele la cinema Elvira Popescu de la Institutul Francez (Bd. Dacia, nr. 77). Detalii despre festival și program am scris AICI.

5 Festivalul Filmului Evreiesc (7 – 13 noiembrie 2014)
Aflat la a patra ediție, Festivalul Filmului Evreiesc București (Bucharest Jewish Film Festival – BJFF) propune publicului o bogată selecție de peste 50 de filme, majoritatea în premieră în Romania, ce vor fi proiectate, în perioada 7 –13 noiembrie, la Cinema Studio și Muzeul Național al Țăranului Român – sala Horia Bernea. Detalii pe www.bjff.ro

6. Interstellar: Călătorind prin Univers (în cinematografe din 7 noiembrie)
Regizat de Christopher Nolan, filmul are în distribuții cinci actori de Oscar: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine, Ellen Burstyn, Matt Damon.
Problema e că în această călătorie spațială și temporală, nu toți rămân la fel de conectați la emoții, pentru că nu toți sunt tați. Există și roboți, și oameni robotizați și bărbați care nu au copii. Criogenatul Dr. Murph (Matt Damon) și-a congelat nu numai trupul, ci și sentimentele, Amelia Brand (Anne Hathaway), fiica profesorului Brand (Michael Caine), încearcă să dea o definiție încriptată a dragostei, lipsită de o experiență reală, umană, iar Tars este o mașinărie care acționează după comenzi, deși are și setări private. Citeste continuarea cronicii filmului AICI.

7. Patimile Mariei (în cinematografe din 7 noiembrie)
Remarcat de critica internațională, Patimile Mariei este o comedie neagră despre religie, devoțiune și credință duse la extrem. Cu ocazia lansării în România a filmului, Parada Film a lansat o expoziție cu portretele a 14 femei cunoscute din teatru, social media, fashion și showbiz. Acestea sunt Luminița Gheorghiu, Ilinca Goia, Ana Ularu, Rodica Lazăr, Andreea Vasile, Diana Cavallioti, Crina Semciuc, Ioana Blaj, Mirela Bucovicean, Irina Marinescu, Cosmina Păsărin, Xonia, July Mayaya și Sore Mihalache. Foto și detalii despre film și expoziție pe Film Reporter.

8 Bărbați mișto (în cinematografe din 7 noiembrie)
Un viitor mire acceptă, fără mare tragere de inimă, să petreacă un weekend al burlacilor cu prietenii săi, în aer liber, undeva în partea de vest a Irlandei. Spre disperarea lor, sunt însoțiți de fratele imprevizibil al miresei, care-i poartă într-o aventură de neuitat. Un film despre prietenie, dragoste, curaj, regăsire de sine și hituri U2, un film plin de umor și situații absurde. Citiți detalii pe www.barbatimisto.ro.

TÂRGURI

9. Târgul V for Vintage Lucky 13 (8 – 9 noiembrie 2014)
Un târg deja consacrat, ajuns la ediția cu numărul 13, V for Vintage este despre design românesc vintage, colecții de designer, accesorii, bijuterii si pasiunea de a ne bucura de lucrurile simple din fiecare zi. Are loc la Casa Universitarilor, Str. Dionisie Lupu, nr. 46, intrarea 10 lei. Detalii AICI.

10. Târgul Butic Nomad (8 – 9 noiembrie 2014)
Târgul Butic Nomad se află la prima ediție. 30 de expozanți ne așteaptă cu articole vintage, biijuterii, genți, decorațiuni, porțelan pictat. Nomad Butic se desfășoară în club La Scena (Calea Călărașilor, nr 55) de la 10:00 la 17:45. Detalii AICI.

11. Târgul Ozosep – Expoziție cu gust frumos (8 – 9 noiembrie)
Institutul Maghiar din București și AEMR organizează Ozosep – Expoziție și vânzare cu gust frumos, sâmbătă și duminică, între orele 9:00 – 17:00. Unde? La 3 minute de Piața Victoriei, pe strada Gina Patrichi (fostă Orlando), nr.8. Micii producători din secuime ne așteaptă cu produse locale, naturale, fabricate în mod tradițional: gulaș, produse din carne, brânzeturi, pălincă, ciocolată de casă etc.

Foto: Butic Nomad Fb

Comentarii

comentarii